Stine Thygesen, Ped.leder

I Soria Moria er hver dag like spennende og ingen dager er like, vi opplever nye ting hele tiden! Når bussen kjører, så ser vi mye på vår vei, det kan være brannbiler som er i gang med å slukke en brann, en politibil eller sykebil som rykker ut, mennesker som er samlet på Sam Eydes plass for å markere noe spesielt osv.. Ute i båten ser vi en sel eller en stor fugl, kanskje seiler det et stort skip inn Galtesund eller så kommer redningsskøyta plutselig susende forbi.

Jeg er veldig glad i å være ute i naturen sammen med barna. I naturen og på sjøen er det mye å utforske, og det er lett å få i gang undring og gode samtaler underveis. Vi kan finne mange spennende naturmaterialer som vi kan lage mye forskjellig med, og vi kan lage mye fin kunst i natur. Jeg synes det er spennende og gøy å lære barna om dyr, fugler og livet i fjæra.

I Soria Moria støtter vi hverandre og hjelper hverandre, og terskelen for å be om hjelp er lav. Vi utveksler erfaringer på tvers av barnehagene på felles pedteam møter og planleggingsdager. Kollegaene mine er faglig sterke og gode samtale/diskusjonspartnere.

I Soria Moria får barn vært ute i all slags vær og de lærer å verne om naturen og ta vare på dyr og hage. Anerkjennende kommunikasjon legges det mye vekt på. Vi skal se enkeltindividet, men også gruppa og samspillet dem imellom. Vi formidler grunnleggende verdier til barna for å styrke deres evne til å møte samfunnets felles normer.