Ingibjørg_Lauvland_Soria_Moria_Barnehager

Jeg er veldig glad i naturprofilen til barnehagen, spesielt satsningsområdet «utvikle personlig forhold til/kunnskap om naturen». Vi har minimalt med leker på uteområdet, men bruker naturen som lekeplass der kreativiteten til barna blomstrer i leken. Jeg liker også godt å være ute i naturen selv. At vi sammen med barna utnytter alle årstider med de opplevelsene og gledene de bringer. Fisking, blomsterplukking, aking og skigåing, bading, dyrking og høsting, å løfte på en stein og se hva som gjemmer seg under, ligge i gresset og se skyene fyke forbi… Uendelig muligheter for opplevelser. I tillegg gir naturen anledning til å dra inn alle fagområdene vi skal jobbe med i barnehagen.

Jeg ønsker å være der for barna og vise omsorg, ha et åpent fang for de som trenger det, lese en bok, synge en sang eller prate litt. Det er viktig at barna får oppleve at det er trygt og godt i barnehagen.

I Soria Moria er det en flott gjeng med mennesker med godt humør og stå på vilje. Det er alltid en hyggelig tone, og når dagene blir tøffe er det godt når latteren allikevel sitter løst. Vi har fokus på anerkjennende kommunikasjon, og at vi snakker med hverandre og ikke om hverandre.

For foreldrene tenker jeg det også er viktig å vite at barnehagen sørger for all mat i løpet av dagen og at vi jobber for å lage sunn og god mat. Vi i jobber med aldersinndelte grupper, slik at barna får opplegg tilpasset alder og modning, samtidig som vi tar vare på vennskap på tvers av grupper.