Bake_bake_sote_Soria_Moria_Barnehage

Signaturmat for Soria Moria Barnehagene

Virksomhetsplanen 2013-2018 sier ”Atmosfæren i barnehagen skal preges av kjente og gode lukter som hjemme bakt brød, og gode lyder som sang/musikk og latter. Rammene rundt måltidene i barnehagen skal preges av ro og være en situasjon hvor dialogen har gode muligheter mellom barna og den voksne og barna.


Hva vi spiser er ikke tilfeldig. Vi har valgt å ha fokus på et sunt, kortreist og økologisk kosthold. Hvordan bordet er dekket er heller ikke tilfeldig. Det skapes en harmonisk stemning med levende lys på bordet og at maten serveres på en innbydende måte.

Det  er viktig for Soria Moria å servere sunn mat etter helsedirektoratets retningslinjer. Menyene kan fravikes ved særskilte anledninger eller behov.
Soria Moria skal framstå som gode forbilder/ kulturbærer for barn i forhold til deres kosthold.

Barnehageåret 2015-16, jobber vi med å utarbeide vår egen kokebok. Det vil derfor kunne være avvik fra menyen i utprøvingsperioden.

Uke 1

Mandag       Skattekiste m/ fisk og grønnsaker i folie

Tirsdag        Sørlandsgryte m/fisk

Onsdag        Fiskekaker med grønnsaksvenner

Torsdag       Snaddergrateng m/ kjøtt og grønnsaker

Fredag         Takkemat

Uke 2

Mandag        Soria Morias grønnsakssuppe

Tirsdag         Torsk midt i panna og grønnsaker

Onsdag         Findus kyllingspetakkel og grønnsaker

Torsdag        Innbakt sei eller fiskepinner og grønnsaker

Fredag          Takkemat

Uke 3

Mandag       Eventyrgryte med pølse (lappskaus)

Tirsdag        Drømmesalat med pasta og grovt brød

Onsdag         Trollboller i hvit saus og gulrøtter

Torsdag       Fiskekaker med grønnsaksvenner

Fredag         Takkemat

Uke 4

Mandag        Snaddergrateng m/ fisk og grønnsaker

Tirsdag         Findus kyllingspetakkel og grønnsaker

Onsdag         Fisk midt i panna og grønnsaker

Torsdag        Findus grønnsaks lasagn og grovt brød

Fredag          Soria Morias grønnsakssuppe

 

Alternative retter 1-3 ganger pr. uke:

Hjemmebakt grov brød hvor det serveres minst et kjøttpålegg og et fiske pålegg
Ellers: grønnsaker, leverpostei, kyllingpostei, makrell i tomat, kaviar, fiskepudding, fiskekaker,
gulost, brun ost, tube ost og egg.

  • Mer av rettene ovenfor i menyen.
  • Hemmelig gryte
  • Findus hemmelighet
  • Kjøttboller med englehår
  • Vettespyd på grill m/pølse og grønnsaker
  • Kyllinggryte m/ ris
  • Pizza (av og til)
  • Brød i form m/ egg
  • Pai m/ tomater
  • Frikasse
  • Innbakt turmat
  • Brennende kjærlighet
  • Pizzasnurrer m/ salat
  • Minestrone suppe m/småtusser